28 Nisan 2011

Season of the Witch

Şeytan Çıkarma filmlerine daha önce “The Rite” filminde değinmiştik. Bu sefer yine şeytan çıkarma üzerine ama farklı bir tür var karşımızda. Öncelikle yönetmen ve oyunculara değinelim:

Filmin yönetmeni Dominic Sena. Sinema sektörüne bomba gibi girdiği ilk filmi Kalifornia’dan sonra ele avuca gelir güzel bir film yapamamış bir yönetmen kendisi. Bundan önceki son filmi konu olarak ilginç başlayıp sonlara doğru sıradanlaşan, hikayesi Antarktika’da geçen “Whiteout” isimli bir aksiyon/gerilim filmi. Cadılar Zamanı filminin başrollerinde Nicolas Cage ve Ron Perlman oynuyor. Rol Perlman, son zamanlarda Hellboy filmleri hariç genellikle zayıf yapımlardaki rolleriyle karşımıza çıkıyor. Bu filmde de Nicolas Cage ile beraber 2 haçlı savaşçısını canlandırıyorlar. Cehennem Silahı filmlerinden alışık olduğumuz birbiriyle didişen ikili tiplemesi bu filmde de var. Ancak, her iki oyuncu da bu konuda yeteneksiz ve sevimsiz olduklarından bu olay bu filmde tutmamış, hatta bazı yerlerde çok yapmacık olduğundan sırıtıyor, rahatsız ediyor. Nicolas Cage ise, son dönemdeki ucuz rollerinden birini daha oynamış. Komik olmadığını öğrenmesi sanırım uzun yıllar alacak ama sabırla bekliyoruz ciddi rollerle karşımıza çıkmasını.

Filmde 2 haçlı askeri, kara ölüm vebanın pençesinde kıvranan memleketini bulmaya çalışmaktadır. Ancak bu yolda ilerlerken bir kasabada esir düşerler ve esaretten kurtulmaları için tek şansları cadılıkla suçlanan bir kadını bir manastıra götürmektir. Yanlarına 2-3 kişiyi daha alıp yola koyulurlar. Bundan sonrası bilindik yol hikâyesi, başlarına bi dolu talihsizlik gelir, bazıları ölür, hatta en bilindik yıkılmak üzere olan bir köprü bile vardır filmde.

Sonuç olarak, bol klişeli, kalitesiz, efekt yoksunu, ne aksiyon, ne macera, ne gerilim ne de korku filmi olmayı becerememiş bir film var karşımızda. Bazı filmler vardır konu dandiktir, oyunculuk kötüdür ama bi efekt olur, bi aksiyon olur film idare ediyor bir şekilde, ama bu filmde bunların hiçbiri yok. Yine de bizce izlenebilir seviye olan 5 puanı hak ediyor film. :)

Film için İzle ve Yorumla puanı: 5/10



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...