4 Mayıs 2011

No Strings Attached

Daha önce Love Actually filminden bahsederken, o film eğer Amerikalılar tarafından çekilmiş olsaydı, başarısız bir romantik komediden öteye geçemezdi demiştik. Şimdi buna bir örnek bulduk sanırım. :)

No Strings Attached, ya da Türkçe adıyla Bağlanmak Yok, filmi başrollerini Natalie Portman’ın ve Ashton Kutcher’ın paylaştığı bir romantik komedi filmi. Konu olarak film gelecek vadediyor aslında, ama film ne komik ne de karakterler inandırıcı.

Filmin tesadüflerle başlıyor; 15 sene öncesi, 5 sene öncesi ve 1 sene öncesi diye 3 sahne gösteriliyor. Bu şekilde biz bu karakterlerin bir geçmişi olduğunu biliyoruz ama filmin ilerleyen kısmında bu sahnelerin hiçbir önemi olmadığını anlıyoruz. Ne bu sahnelere referans veriliyor ne de bu sahnelerde anlatılanlar komik ya da duygusal bir sahneye zemin hazırlıyor. Vanessa’nın kim olduğunu öğreniyoruz bu sahnelerin birinde ancak o da gereksiz olmuş, çünkü Adam’ın babasıyla Vanessa ile ilgili konuştuğu sahnede Vanessa’nın eskiden Adam’ın sevgilisi olup da şimdi babasının sevgilisi olduğunu gayet rahat anlayabiliyoruz. Film bir kere bu plansız tavrıyla düşük puanı hak ediyor.

Diğer taraftan karakterler inandırıcı değil. Natalie Portman'da “fuck buddy” olacak tip yok. Öyle olmaz ya da değildir demiyorum ama tip olarak karakter ona oturmamış ve rolde de karakterine inandırıcılık katamamış. Ashton Kutcher’a ise Adam rolü olmamış. Bence az biraz daha tipsiz bi adam oynamalıydı bu rölü. Bağlanmak isteyen, sevgilisinden ayrılıp da 1 sene kimseyle birlikte olmayan adam tipi ortalama da hafif tipsizdir. Buna en iyi örnek About A Boy filminde Hugh Grant'ın oynadığı karakter verilebilir. Hugh Grant filmde bekâr anneleri tavlamaya çalışan bir adamı canlandırıyor. Bu rol ilk olarak Brad Pitt’e teklif edilmiş ama Brad Pitt, rol için çok yakışıklı olduğunu düşünmüş ve kabul etmemiş. Çünkü ona göre, kendisi kadar yakışıklı bir adamın kadınlarla birlikte olmak için bu kadar çabalaması gerçekçi olmazmış. Bence son derece mantıklı bir düşünce şekli bu. O yüzden bu filmde ne Ashton Kutcher olmuş ne de Natalie Portman.

Ayrıca Natalie Portman bu filmde neden oynamış ki? Hayır, film kötü diye demiyorum ama genelde bu rollerde oynayan birisi değil. Kulvar değiştirirken ortada çok iyi bir film olur ve hayır diyemezsiniz ve farklı bir rol oynarsınız, ama bu filmde öyle çok süper bir film de değil yani. Bilemedim. :)

Sonuç olarak, film başarısız, ne romantik olabilmiş ne de komik. Benim en önem verdiğim kendi içinde tutarlı olma, gerçekçi olma kriterine de hiç uymuyor. Bütün bunlara rağmen, yapacak daha iyi bir işiniz yoksa izlemekten zarar gelmez diyorum.

Bu film için İzle ve Yorumla puanı: 6/10



5 yorum:

Adsız dedi ki...

Natalie Portman'ın yorumladığı karakterin,erkeklerle neden kalıcı ve anlamlı duygusal birliktelikler kuramadığını daha iyi yansıtabilme başarısını gösterirken aynı zamanda Ashton Kutcher'la olan ilişkisinin aşka evrilmesini de yansıtabilmiş olsaydı sanırım daha başarılı bir yapım olabilirdi.

Tamamen alakasız olarak bir ilave yapmam gerekirse sizin fuckbody yorumunuza atfen Vanilla Sky filminde altı çizilen tarzda bir fuckbody yorumu olduğunu düşünmemekteyim.

İzle ve Yorumla dedi ki...

Natali Portman konusunda bir problem olduğu açık filmde, aynı şey bence Ashton Kutcher için de geçerli. Karakterler çok fazla inandırıcılık yok malesef.

Buradaki fuckbuddy ilişkisinin bir benzerini yakında Friends with Benefit isimli bir filmde izleyeceğiz sanırım. Konu olarak çok benziyorlar birbirine. Hatta bu film için düşünülen ilk isim Fuck Buddy iken ikinci isim de Friends with Benefit miş. Ama zaten öyle bir film yapıldığı için şu andaki isminde karar kılmışlar. Ayrıca dediğiniz gibi Vanilla Sky'daki tarzda bir ilişki değil kesinlikle bu filmdeki.

Adsız dedi ki...

Söylemek istediğinize bende katılıyorum arada kalmış ve aslında ne anlatmak istediğine pek karar verememiş bir havası olduğunu düşünüyorum filmin.Karakterleri derinlemesine işlemeden yerinde ve yeterli uzunlukta diyaloglarla doğru görüntü ve müzik kullanımı olmadan^^ bir şey anlatan bir film ^^yapmaya çalışmak biraz havada kalıyor sanki

İzle ve Yorumla dedi ki...

Bir önceki yorumda bahsettiğim "Friends with Benefits" filminin fragmanı daha umut verici görünüyor. Konu olarak çok benzer oldukları için, izledikten sonra iki filmi karşılaştırmayı düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Benim "No Strings Attached" ile ilgili yorum yazmam aslında filmi yakın zamanda izlemiş olmamla doğrudan alakalı.Genel olarak sıkı bir takipçisi olduğumu idda edebileceğim bir tür değil.Bir arkadasla film hakkında kısa bi konuşma geçtiği için merak edip izledim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...