5 Şubat 2014

Sherlock Holmes: A Game Of Shadows

Shelock Holmes’ün devamı olan bu filmde başrolleri yine Robert Downey Jr. ve Jude Law paylaşıyor.

Bu filmde onlara ayrıca profesör James Moriarty rolüyle Jared Harris, Madam Simza rolüyle Noomi Repace eşlik etmiş. Genellikle bu tarz seri filmleri ilk filmin tadını pek vermez. Ama a game of shadows ilk filmin pek altında kalmamış. İlk filmde Adler rolüyle beğeni kazanan Rachel McAdams’ın bu filmde fazla olmaması beni üzdü açıkçası.

Çünkü Holmes ile arasındaki ilişki oldukça eğlenceliydi. Zaten filmin başında buna benzer eğlenceli diyalogları görebilirsiniz.  Holmes romanlarının takipçilerinin bildiği ağabeyi Mycroft Holmes'da filmde kendine önemli yer buluyor. Karakteri Stephen Fry canlandırmış. Yönetmenliği yine Guy Ritchie üstlenmiş. Senaryoyu ilk filmden farklı olarak Kieran ve Michele Mulroney çifti kaleme almış. 

Bu filmde ilk filme oranla daha az aksiyon olduğunu söyleyebilirim. Filmde Holmes ve Moriarty arasındaki kıyasıya zeka savaşı güzel işlenmiş. Holmes, Mariarty'nin ele geçirdiği silah fabrikaları ve ardından dünya savaşı çıkarma planlarını bozma peşindeydi.  Fakat Moriarty en az Holmes kadar zeki ve hatta ondan daha zeki hamleler yapıyor. Hatta filmde bir sahnede Holmes’ü yanıtlmayı başarıp eylemini gerçekleştirdi. Özellikle final sahnesi izlemeye değer. Bunun yanında Watson bu filmde evlenirken, balayı yolculuğunda trende yaşadıkları olaylar ise bana göre filmin en eğlenceli sahneleri. Tren bölümünde Holmes’ün makyajı bana Batman’deki Jokeri anımsattı. Filmde abartı bulduğum bir sahne vardı. Onun dışında izlerken oldukça eğlendim.  Holmes’ün Mary’i trenden nehire attığı sahne. Tabi Mary’e Holmes'ün muhteşem zamanlaması ile hiçbir şey olmadı. Film bu kez Londra dışına çıkarak Paris, Almanya ve İsviçre’de geçiyor.

Arthur Conan Doyle romanı yazmaktan sıkılmış olacak ki bu filmde senaristler Moriarty’e Holmes’u öldürtüyor ne yazık ki. Çünkü Doyle, Moriarty karakterini Holmes’ün en güçlü düşmanı olarak yazmıştı. Kitaba göre eşit seviyelerdeydi. Holmes onu yenmek için kendini feda etmekten kaçınmayacaktı.

Tabii kitabın hayranlarından gelen yoğun tepkilere göre spoiler içinde söylüyorum, Holmes mucizevi bir şekilde kurtuluyor. Bu olay da 3. Filme göz kırpar nitelikte. Henüz resmi bir şey yok ama söylenene göre Robert Downey Jr. ve Jude Law’ın yoğun programları nedeni ile gecikmeler yaşanması söz konusu. 3. Film ne kadar iyi olur bilemeyiz ama beklentiler yüksek olacaktır.

İzle ve Yorumla Puanı: 7,5/10



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...