4 Şubat 2014

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes baş rollerini Robert Downey Jr. ve Jude Law’ın paylaştığı 2009 yapımı bir film. Polisiye-gerilim-gizem-suç türlerini barındırıyor. Arthur Conan Doyle yarattığı bir çok kez beyazperdeye aktarılan filmin yeni versiyonunu yönetmen Guy Ritchie yönetmiş. Senaryosu Simon Kinberg, Lionel Wigram, Michael Robert Johnson ve Anthony Peckham gibi isimler üstlenmiştir. Filmin müzikleri ise ünlü müzisyen Hans Zimmer aittir.

Öncelikle film ile kitabı karşılaştırmamak gerekli, filmi kitaptan bağımsız ayrı bir senaryo olarak ele alalım. Film oldukça akıcı, ilk sahneden son sahneye hep bir hareket var. Yönetmenliğini Guy Ritchie yaptığından mı diyelim filmde aksiyona oldukça yer verilmiş. Robert Downey Jr. oldukça başarlıydı. Dr. Watson’u oynayan Jude Law ise gayet uyumlu olmuş. Bayan karakterler Rachel McAdams ve Kelly Reilly filme ayrı güzellik katmışlar. Özellikle Holmes ve Adler arasındaki o sevgi ve güvensizlik güzel işlenmiş.

Filme gelirsek görseller ve kostümler oldukça iyiydi. 1800’lü yılların Londra atmosferi oldukça iyi yansıtılmış. Holmes ve Lord Blackwood’un zeka savaşı gibiydi.

Filmde Holmes’ün zekasının çok öne çıkartılmasının biraz abartılı olduğunu söyleyebilirim. Fakat olayları ele alış tarzı ve sürekli Watson’ı olaylara çekişi gayet eğlenceli. Spoiler olacak ama filmde en çok adadaki patlama sahnesi ve o anda çalan keman etkileyiciydi. Ayrıca film ikinci filme güzel bağlanmış James Morriarty’den bahsedilmiş. Adler’in Holmes’a dediği gibi; "en az senin kadar zeki, ama daha namussuz".

Özetle film oldukça başarılı, oyunculuklar yerinde ve sıkmıyor. İkinci filmde görüşmek üzere.

Bu film için İzle ve Yorumla puanı: 8/10


 

1 yorum:

rourkie dedi ki...

Kitapta anlatılan ile filmde anlatılanın farklı olması durumunu anlıyorum ama bazen bazı şeyleri görmezden gelmek gerçekten zor oluyor.

Film gerçekten baştan sonra eğlenceli ve heyecanlı ilerliyor, türle biraz ilgiliyseniz sıkılmanız mümkün değil, ama yine de 8 benim için yüksek bir not. En iyi ihtimal 7 olurdu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...