3 Şubat 2014

World War Z

World War Z. Brad Pitt ve Leonardo DiCaprio’nun yayın haklarını alabilmek için uzunca bir süre uğraş verdiği film. Beklentilerin biraz altında kalsa da hikâyenin ilerleyişi açısından izlemeye değer bir film. Filmi ilk olarak geçen sene Eylül ayında izlemiştim, biraz gönülsüz de olsa dün yeniden izledim. Bazı filmleri yeniden defalarca izlemeyi çok severim ama bu film o filmlerden biri olmaya aday değil :)

Filmin bence en önemli karakteri Brad Pitt değil, filmin yönetmeni Marc Forster. Stay, Kite Runner gibi oldukça güzel filmlere imza atmış olan yönetmen bence bu filmi kurtaran isim olmuş, çünkü oldukça kötü bir film olması muhtemelken, nispeten kendini kurtarabilen bir film olmuş. Sanırım filmin devamı da gelecek ama çekilse dahi çok umutlu olmadığımı söylemeliyim.

Filmle ilgili uzun uzun yazmayacağım. Filmde Brad Pitt’in oradan oraya koşturması pek hoşuma gitmedi, filmin gerçekçiliğini zedelemiş bence, ki ben gerçekçilik konusunda en az endişeye sahip izleyicilerden biriyimdir. Onun dışında filmin çok aksiyona yönelmeyişi de bence filmin artısıydı. Yanlış anlaşılmasın, aksiyon sahnelerine karşı değilim, aksine çok severim ama her şey yerinde güzel öyle değil mi? :)

Beklentilerinizi çok yükseltmezseniz oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz film olmuş World War Z. Henüz izlemediyseniz ve elinizin altında çok film çeşidi yoksa izlemenizi tavsiye ederim.

Bu film için İzle ve Yorumla puanı: 7/10


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...