27 Nisan 2011

London Boulevard

Dikkat: Bu yazı “London Boulevard” filmi için spoiler içerebilir.

London Boulevard, Colin Farrell, Keira Knightley ve Ray Winstone üçlüsünün başrolü paylaştığı bir İngiliz gangster, suç filmi. İngiliz filmlerini çok severim, İngiliz gangster filmlerini daha da çok severim, bir de bu üçlü olunca daha filme başlamadan beklentilerim tavan yaptı.

Birçokları gibi ben de sert İngiliz aksanını seviyorum. O yüzden İngiliz filmleri ne kadar sıkıcı olursa olsun, izlerken tüm dikkatimi veririm filme ister istemez.

Filmde Mitchel, hapishaneden yeni çıkmış, zamanında pis işlere bulaşmış, ancak bir şekilde hapse girmesine sebep olan çevreden uzaklaşma niyetinde olan bir gangster adayıdır. Olaylar bir şekilde onu istemediği kişi olmaya sürükler ve olaylar gelişir. :) Film klişelerden kaçınmaya özen göstermiş, bir filmde bir silah gösterilirse, filmin bir yerinde o silah mutlaka patlar, ama bu filmde o silah çoğunlukla patlamıyor. Yine de gangster filmlerinin birçok klişesi filmde mevcut; iyiliksever ama öldürmekten çekinmeyen adam gibi.

Bazı istisnalar hariç, filmlerde zorlama iyi sonları hiç sevmem. Filmin gidişatı itibariyle mutlu son olacaksa ona itirazım yok ama filmin sonunda 40 kişiyle çatışmaya girip de ölmeden oğluna ya da sevgilisine kavuşmayla biten filmleri çok sevemiyorum. Bu açıdan da bu film geçer not alıyor benden. Daha fazla detaya girmek istemem, zira spoiler uyarısı vermeme rağmen meraklı gözlerin bu satırları okuduğuna eminim. :)

Oyuncuların rol yapma yetenekleri konusunda sadece bu filme özel değil, çoğunlukla yorum yapmayı düşünmüyorum, zira bu konuda kendimi çok bilgili görmüyorum. Yani, 10 üzerinden 5 oynayan birisiyle 7 oynayan birisini çok ayırt edebileceğimi sanmıyorum, ama 10’luk birilerini görürsem mutlaka yazarım o ayrı. :)

Film için İzle ve Yorumla notumuz: 7,5/10



2 yorum:

Adsız dedi ki...

Adamlar su içer gibi küfrediyorlar :) Rahatsız etmiyor o ayrı!

rourkie dedi ki...

İngiliz suç filmi olur da küfür olmaz mı hiç! Güzel oluyor ama, bazen komik bile :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...