28 Nisan 2011

The Next Three Days

Yazılarımıza yine gösterimi devam eden bir filmle devam ediyoruz; The Next Three Days, Türkçe’ye çevrilen adıyla Kaçış Planı. Filmin yönetmeni benim çok beğendiğim, usta senaryo yazarı ve ilk ciddi yönetmenlik denemesinde Crash filmiyle güçlü rakiplere karşı Oscar ödülü kazanan Paul Haggis. Başrollerde ise Russell Crowe ve Elizabeth Banks var. Elizabeth Banks aklımda hep Catch Me If You Can filmindeki süper gülüşüyle kaldığı için kendisini çok severim. Russell Crowe ise kaliteli yapımlarda kaliteli rolleri canlandırdığı için filmlerini izlemeye özen gösteririm, ama kendisine nedense pek ısınamadım bir türlü. Mel Gibson Braveheart ile en iyi erkek oyuncu Oscar’ı alamazken nasıl olur da bu adam Gladyatör ile Oscar alır diye kızmıştım zamanında, sanırım aklımın bir yerinde kalmış o düşünce. :)

Filmin konusuna gelince, çok öle ilginç bir konusu yok. Adamın karısı hapse giriyor, zaman zaman seyirciyi şaşırtsa da adam kadının suçsuz olduğuna inanıyor ve bir süre geçtikten sonra karısını hapishaneden kurtarması gerektiğine karar veriyor, veriyor ama bu konuda ne bir yeteneği ne de bir bilgisi var. İşte benim için filmi güzel kılan her şey buradan sonra başlıyor.

Russell Crowe’un oynadığı John Brennan karakteri, hapishaneden kaçma konusunda deneyimli, filmde çok kısa bir rolle karşımıza çıkan Liam Neeson ile buluşuyor. Liam Neeson adama neye ihtiyacı olduğunu, nasıl davranması gerektiğini, neleri göze alması gerektiğini anlatıyor ve bir daha filmde görmüyor kendisini. Bir an sandım ki; şimdi Russell Crowe bir dâhiye, bir ramboya dönüşecek ve süper ötesi, akıllara zarar bir planla karısını kurtaracak ve hepimizi mutlu edecek. Ama hiç de öyle olmuyor, gayet çaresiz, acemi ama her şeyi göze alan bir adam izliyoruz filmde. Bir sürü de hata yapıyor, normalde herkesin yapabileceği hatalar. Yani film normal bir insanı anlatıyor, süper kahraman hikâyesi anlatmıyor.

Filmin Liam Neeson ile birlikte diğer güzel tarafı ise Olivia Wilde. The O.C. dizisini hiç izlemedim ama bir House hayranı olarak Olivia Wilde’ı bu filmde görmek güzel oldu. :)

Film için İzle ve Yorumla puanı: 7/10



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...