20 Mayıs 2011

Machete

İzle ve Yorumla’nın bugünkü incelemesi bir Robert Rodriguez filmi üzerine: Machete. Filmin oyuncu kadrosu oldukça geniş; başrolde, B tipi filmlerde çoğunlukla kötü karakter olarak karşımıza çıkan Danny Trejo oynuyor. Danny Trejo’yu ben ilk kez bir başrolde gördüm ben. Yan rollerde ise, Robert de Niro, Jessica Alba, Michelle Rodriguez, Steven Seagal ve Lindsay Lohan karşımıza çıkıyor.

Robert Rodriguez filmlerine alışık olanlar için çok güzel bir film var karşımızda. Bol kan şiddet ve abartı unsurları var filmde. Ama dediğim gibi türü sevenler için ne kadar eğlendirici olsa da, türden hoşlanmayanlar için bir o kadar kötü ve saçma gelebilir bu film. Ben türü sevenler grubundayım. :)

Filmin konusundan bahsedelim kısaca; Machete ABD’de yasadışı olarak çalışan Meksikalı eski bir federal ajanı canlandırmaktadır. Texas senatörünü canlandıran Robert de Niro’yu öldürmesi için kiralanır ancak tuzağa düşürülür Machete. Tam olarak bir intikam ya da kendini aklamaya çalışma hikâyesi değil bu film. Konuyu birkaç satıra sığdırmak kesinlikle mümkün değil, çünkü yanlış izlenimler oluşabilir okuyanlar için.

Film ile ilgili okuduğum bazı eleştirilerde filmde bir dolu klişenin olduğu, çok fazla çıplaklık, çok fazla kan ve gereksiz şiddet olduğu, karakterlerin sağlam olmadığı, senaryonun zayıf olduğu yazılıydı. Kesinlikle katılıyorum ama bu film zaten tüm bunları içermesi için yapıldı. Rodriguez’in türü bu, farklı bir tür, çok fazla temsilcisi yok zaten, Tarantino ve Rodriguez. Türü sevmiyorsanız bu filmi izlemeyin, ya da izleseniz de kötü eleştirilerde bulunmayın. Yıldız Savaşlarını izleyip de sadece bilim kurgudan hoşlanmadığı için kimse bu film çok kötüymüş 10 üzerinden 1 veriyorum diyemez. Burada demek istediğim de böyle bir şey.

Sevgili dizimiz Lost’tan iki oyuncuyu izliyoruz bu filmde: pilot Frank Lapidus’u canlandıran Jeff Fahey ve Ana Lucia Cortez’i canlandıran Michelle Rodriguez.

Bu film için İzle ve Yorumla puanı: 7,5/10


Machete

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...